Ziua în care mi-am luat pauză de la sală. Din motiv de genunchi, care se resimțeau după atâta frecuș pe tatami. Plus kilogramele-n plus pe care trebuie să le suporte zilnic. E drept, Cătălin mi-a tot spus să o las mai ușor, că nu venim la sală să ne accidentăm, însă când treci de la sedentarism la antrenamente zilnice, se mai întâmplă și astfel de lucruri, însă nimic grav!
Nu, nu-s scuze, nu renunț, însă lucrurile trebuiesc făcute cu cap. Știu că orice accidentare serioasă m-ar putea pune în canapea mai mult de ziua aceasta de pauză, ori mai am 96 de zile rămase și vreau să fie cât mai eficiente. Am vorbit cu Cătălin despre micul inconvenient, mi-a dat voie să rămân la vatră, ba acum s-a apucat să-mi caute și genunchiere, pentru mai multă siguranță. Vezi, inclusiv treaba asta îmi place la el, că nu-i pe stilul smuls-împins, nu impune, însă felul lui de-a fi te auto-responsabilizează.
Cu astă ocazie, mi-am mai rezolvat din nefăcute. Pentru că am fost mai mult concentrat să respect recomandările primite în materie de alimentație și mișcare, și nu mi-a mai stat capul la celelalte lucruri pe care le fac în viața de zi cu zi. Deci, cumva trebuie să-mi eficientizez programul să găsesc un echilibru în toate. Da, sunt prea bătrân pentru performanță, ceea ce-mi doresc este echilibrul.
În rest, programul meu a fost același.
Odihnă adecvată, post intermitent de 16/8, alimentație low-carb, exerciții izometrice pentru tonifiere și rezistență. Nimic sofisticat.
Vezi, tu, probabil că de asta procesul acesta de slăbire pare o misiune imposibilă. Suntem puși să numărăm calorii, să respectăm sute de rețete, să facem smoothie-uri din zeci de fructe, fresh-uri și multe alte chestiuni de ne pare totul știința rachetelor. Ori treaba este mult mai simplă, dacă o tratezi inginerește. Adică ai un sistem, niște mecanisme ce compun sistemul, un mod de funcționare al mecanismelor și niște rezultate… Le pui cap la cap, le înțelegi principiile de funcționare, iar când înțelegi vei știi clar ce ai de făcut dacă mecanismul dă rateuri.
Keep it simple! Smart, not hard!
Și mai ales, nu renunța! Oricât de greu ar părea la început, lucrurile se așează.
Principala calitate a noastră este adaptabilitatea la orice condiții, dacă avem curaj să ieșim din zona de confort și să ne expunem noilor condiții. E greu?