Ingineria slăbirii

Ingineria slăbirii

„Laufer, du-te la Vali! El chiar te poate ajuta să slăbești. Are un program de slăbit pentru puturoși ca tine, care chiar funcționează!”

Asta se întâmpla acum juma’ de an, când Cătălin mi-l recomanda pe Valentin Bunea, de la Body Engineering, omul care-l readusese de la starea de „bestie” la cea de „om”, la capitolul kilograme, și de la care învățase foarte multe lucruri eficiente în materie de slăbit, diete și viață sănătoasă. Am luat datele de contact, dar nu m-am dus. Că așa eram, foaaarte comod. De ce să mă mai duc la un alt nutriționist, care să-mi taie aia și aia, când pot să mă prefac că vreau să slăbesc și să mă ghiftuiesc cu ce vrea mușchiul meu, nu? Lasă, o scot eu la capăt cumva, doar sunt băiat deștept! Dar n-a funcționat. 6 luni mai târziu cântarul mă felicita că am atins venerabila greutate de 100 de kile.

Chiar dacă nu i-am trecut pragul, l-am urmărit pe Vali în mediul online, să văd ce are de zis, cum gândește, ce face… Am găsit un tip direct, care a avut o problemă similară cu a mea, și care a abordat problema la modul pragmatic, axat pe eficiență. Am citit cam tot ce a scris pe pagina sa de Facebook, i-am urmărit toate video-urile la liber și, pentru că mi-a plăcut perspectiva sa, l-am pus pe lista oamenilor pe care-i musai să-i cunosc în astă viață.

După ce-am început să lucrez cu Cătălin, în provocarea lui de 100 de zile, nu cred c-a existat discuție pe tema alimentației în care Cătălin să nu-mi pomenească de Vali.
„Laufer, n-ar strica să-l cunoști. Eu te ajut cu ce știu, ce pot, însă Vali îți va explica totul mult mai bine, este profesionist.”.
Așa că-n aceste 96 de zile rămase o să găsesc timp ca Valentin să nu rămână doar un nume pe lista mea de oameni pe care vreau să-i cunosc. De ce? Pentru că-mi pare că perspectiva sa asupra dietei pentru scăderea în greutate este una funcțională, argumentată, deci științifică. Nu știu ce pregătire are, însă am văzut că are o echipă de oameni specialiști în domeniu, cu ani de practică și rezultate, nu doar cu titluri pompoase. Am văzut testimonialele oamenilor care au apelat la el, i-am citit povestea, și oricât aș fi de sceptic în privința testimonialelor din mediul online, Cătălin este dovada vie, din lumea mea, că modul ingineresc al lui Vali în materie de revenire la greutatea normală funcționează.

Am întâlnit mulți guru în diete și nutriție, dar rezultatele au fost cum au fost și doar temporare. Cred că n-ar strica că întâlnesc un inginer, nu?

2 thoughts on “Ingineria slăbirii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *