Ziua Femeii

Ziua Femeii

Niciodată n-am înțeles de ce doar de 8 Martie este Ziua Femeii. Pentru că-n mod normal bărbatul face în fiecare zi chestii pentru o femeie. Sau ar trebui să facă, corect, că-n timp regnul masculin și-a schimbat obiceiurile. De ce-a făcut asta? Simplu, pentru că femeia i-a permis! Nu, nu glumesc! Dacă am apela un pic la logică, am vedea că-n istoria speciei bărbatul a făcut cam totul pentru o femeie: a vânat, a construit o casă, a pornit războaie, a scris poezii, a compus cântece, și-a făcut o trupă, merge la sală și multe alte chestii, unele bune altele trăsnite de-a dreptul, dar totul pentru a intra în grațiile unei femei, nu? Și a făcut asta zi de zi. Până la un punct, corect!

De ce devenim apoi leneși, neatenți, lipsiți de romantism și restul? Exact! D’aia! Pentru că femeia, din habar n-am care motive, renunță la statutul ei de muză și se transformă în… aici avem multe opțiuni, după caz. Dar puțin contează de ce, câtă vreme alegerile personale-s făcute!

În viața fiecărui bărbat vine un moment când acesta conștientizează că nu este nimic altceva decât suma femeilor din viața sa, pentru că, chiar dacă nu vom recunoaște vreodată, fiecare dintre voi – de la mamă, prietenă, iubită, soție – vă puneți amprenta, mai la suprafață sau foarte adânc, în fiecare dintr noi. Ori dacă femeia n-ar uita astă treabă, ar fi 8 Martie în fiecare zi.

Deci, La Mulți Ani, Femeie! Să nu crezi că veniți de pe Venus, iar noi de pe Marte, bucură-te că suntem pe Pământ! Iar dacă crezi că ești făcută din a noastră coastă, nu uita că respectivul os provine dintr-o parte laterală și nu din creștetul capului sau de sub tălpile bărbatului, da? Și indiferent că ești mamă, bunică, mătușă, prietenă, iubită, amantă, soție, nu uita să rămâi muza bărbatului tău!

La Mulți Ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *